fredag den 8. november 2013

Ny IT sundhedsplatform til 50 pct af Damarks befolkning

Hvem vil være milliardær? Vinderen af kæmpe EPJ-ordre afsløres i dag.

Sådan skriver version2.dk på sin forside i dag, og det er ikke helt forkert. I dag afsløres vinderen af Europas største IT udbud indenfor sundheds IT i 2013. En samlet sundhedsplatform med alt hvad der til hører skal leveres til Region Hovedstaden og Region Sjælland, hen over de næste 3-5 år. Samlet kontraktsum er på 1 milliard.


Det vil ændre landskabet indenfor sundheds IT markant i DK, når ca 50 pct af DK befolkning får samme understøttende IT løsning. Nye udenlandske leverandører er med i opløbet, og med ét slag, kan de få en markedsledende position i Danmark. Det er spændende grænsende til det absurd spændende.

Måske er dagen i dag, den dag vi vil kigge tilbage på, og identificere som tidspunktet hvor rejsen mod ét fælles system i hele Danmark begyndte. Eller også kuldsejler projektet som tidligere er sket i hovedstanden og andre regioner, når for store IT brød er blevet slået op. Men at gå efter stjernerne, søge det optimale og i den grad designe en sammenhængende og understøttende platform til vores kliniske personale - se det er værd at tage hatten af for, og som bør aftvinge respekt hos enhver i vores branche.

Jeg håber så de kan levere varen, så det hele ikke endte som et powerpoint projekt eller som endnu et lukket offentligt IT projekt.

Opdateret kl 12.11: Så er Epic valgt.

Om SundhedsplatformenSundhedsplatformen er en ny og moderne it-platform, der skal erstatte kernefunktionaliteten i de nuværende systemer i Region Hovedstaden (H-EPJ) og Region Sjælland (OPUS) med et mere fleksibelt og åbent system. Sundhedsplatformen bliver baseret på en effektiv og sammenhængende rammeløsning, der giver mulighed for at bringe sygehusvæsenet i begge regioner op på en meget høj it-standard. Sundhedspersonalets arbejde bliver papirløst, og patienten kommer i centrum.
Med Sundhedsplatformen får sundhedspersonalet adgang til alle data på den enkelte patient. Det skal sikre sammenhæng i behandlingen på tværs af sektorer. Samtidig får patienten en større rolle i sit eget sygdomsforløb ved at få adgang til alle informationer og mulighed for at booke tider for behandling og selv indtaste oplysninger i Sundhedsplatformen. Den nye platform forventes at blive taget i brug i løbet af 2016 og være fuldt implementeret i begge regioner inden udgangen af 2017.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar